Hyppää sisältöön

Käännös tehty koneellisesti käyttäen Google Translatea

värikkäät-piirretyt-kädet-muokkaa-sormilla-sydämen.jpg

Kesätyöt

Kesällä 2025 tarjoamme kesätöitä sadalle 2006-2009 syntyneelle nuorelle

Neljän viikon kesätyöjaksot ovat 2.6.-3.8.2025 välisenä aikana.

Kesätyöhaku on kuntarekry.fi- sivustolla 1.2.-28.2.2025

Tarkemmat tiedot kesätyöpaikoista päivittyvät tälle sivustolle tammikuun aikana.

 

Facebook: Työllisyyspalvelut Riihimäki
Instagram:@tyollisyyspalvelutriihimaki

Tämän sivun lyhytosoite on riihimaki.fi/kesatyot.

Kesätyön hakijalle

  • Kesätyöhaku Kuntarekry.fi -sivustolla 1.–28.2.2025

    Löydät helmikuussa tältä sivulta linkit kuhunkin kesätyöhakuun. Voit hakea useampaa paikkaa, mutta tulla valituksi vain yhteen kaupungin tarjoamaan kesätyöpaikkaan (tai käyttää yhden kesätyötuen) yhden kesän aikana.

    Miten haen kesätyötä?

    Kirjaudu Kuntarekry.fi -sivustolle käyttäjäksi ja täytä lomake huolellisesti omin sanoin. Tarvittaessa voit pyytää apua hakemuksen täyttämiseen työllisyyspalveluista, p. 040 645 3206

    Hakulomakkeen kysymyksiin vastataan sekä kirjoittamalla, että valitsemalla annetuista vaihtoehdoista. Joihinkin kysymyksiin vastaaminen on pakollista. Hakemukseen ei voi lisätä liitteitä.

    Entä jos minulla ei ole aiempaa työkokemusta?

    Tärkeintä on kertoa itsestään ja osaamisestaan niin, että työnantaja saa käsityksen siitä, minkälainen työntekijä sinä olet. Sinun ei tarvitse olla alan osaaja, eikä haittaa, vaikket olisi koskaan tehnyt vastaavaa työtä. Riittää, että olet motivoitunut työskentelemään ja innostunut oppimaan!

    Haastatellaanko minut?

    Haastattelut pidetään 10.3.-30.3.2025 välisenä aikana. Haastattelut voidaan järjestää perinteisesti kasvokkain mutta myös puhelimitse tai teamssissa, joko ryhmähaastatteluna tai yksilöhaastatteluna. Kaikki kesätyöpaikat eivät järjestä haastatteluja, vaan tehtävään voidaan valita myös hakemuksen perusteella.

    Jos hakemasi kesätyöpaikan ilmoituksessa on maininta “haastattelut”, seuraa sähköpostiasi ja vastaa puheluihin erityisesti maaliskuun aikana, jotta mahdollinen haastattelukutsu varmasti tavoittaa sinut. Huomaa, että vain osa hakijoista haastatellaan ja haastatteluun kutsuttavat valitaan hakemusten perusteella.

  • Kesätöiden kesto on tavallisimmin 4 viikkoa, ei siis ihan täyttä kuukautta. Poikkeuksena on muutama abeille suunnattu jakso, joiden kesto on noin 3 kuukautta.

    Voinko pitää kesätyöstä pari päivää vapaata?

    Kesätyöntekijänä sitoudut tekemään työtä koko jakson ajan. Tavallisimmin jakso  kestää neljä viikkoa eli noin 20 työpäivää. Lyhemmät jaksot tai tuntien etukäteen/jälkikäteen tekeminen ei ole mahdollista. Poikkeuksena ovat esimerkiksi koulujen pääsykoepäivät, joiden ajaksi on mahdollista saada palkatonta vapaata. Muista sopia pääsykokeisiin tarvittavista vapaapäivistä esihenkilösi kanssa hyvissä ajoin etukäteen.

    Voinko tehdä kesätyötä kouluaikana, jos opettaja antaa luvan?

    Samaan aikaan kesätyön kanssa ei ole mahdollista suorittaa opintoja tai käydä koulua, eikä kesätyöntekijälle voida järjestää oppisopimussuhdetta kaupungille kesätyön ajaksi.

    Kauanko työpäivä kestää?

    Päivittäinen työaika vaihtelee hieman työstä riippuen. Tavallisimmin työtä on noin 6 tuntia 30 min päivässä. Ruokatauot määräytyvät työyksikön käytäntöjen, työaikamuodon ja noudatettavan työehtosopimuksen mukaan ja niistä kerrotaan tarkemmin ensimmäisenä työpäivänä.

  • Kuka valitsee kesätyöntekijät?

    Työyksiköiden esihenkilöt tekevät valintapäätökset hakemusten ja/tai haastattelujen perusteella. Hakija voi saada kesän aikana vain yhden kesätyöpaikan tai kesätyötuen.

    Mistä tiedän onko minut valittu kesätyöntekijäksi?

    Kaikille tehtävään hakeneille lähetetään huhtikuun lopussa tieto siitä, keitä kesätyöntekijöiksi on valittu. Sähköpostin liitteestä löydät kaikkien valittujen nimet. Jos nimesi ei ole listalla, et ole tullut valituksi kyseiseen tehtävään.

    Mitä minun täytyy tehdä, jos tulen valituksi?

    Valituille henkilöille lähetetään sähköpostitse ohjeet kesätyöpaikan vastaanottamisesta. Ellei työhön valittu henkilö ota paikkaa vastaan määräajassa, kutsutaan kesätyöntekijä varasijalta.

    Huhtikuun lopussa ja toukokuun alussa on tärkeää pitää silmällä sähköpostiviestejä (myös roskapostit), puheluita ja tekstiviestejä, ettei tieto valinnasta jää sinulta huomaamatta. Kannattaa myös tarkistaa että Kuntarekry.fi -sivustolle ilmoittamasi puhelinnumero on oikein kirjoitettu ja sähköpostiosoite tavoittaa sinut vielä kesälläkin (älä käytä koulun sähköpostiosoitetta). Ellei kesätyöntekijäksi valittuun saada yhteyttä annetussa ajassa, työpaikka annetaan varasijalla olevalle.

  • Paljonko kesätyöstä saa palkkaa?

    Kaikkien kesätyöntekijöiden palkka (4 viikkoa, 6,5 tuntia/päivä) on noin 960 euroa. 17 vuotta täyttäneiltä peritään palkasta lakisääteinen eläkemaksu.

    Koska saan palkan tililleni?

    Palkanmaksupäiväsi on kuukauden viimeinen arkipäivä. Jos työsuhteesi jakautuu kahdelle kuukaudelle, saat palkkasi kahdessa osassa, molempien kuukausien viimeisinä arkipäivinä.

    Pitääkö olla verokortti vaikka multa ei mene veroa?

    Kaikkien kesätyöntekijöiden pitää toimittaa verokortti, muuten palkasta joudutaan perimään 60 prosenttia veroa.

    Mistä verokortin saa?

    Verokortin voi tilata Verohallinnon OmaVero-verkkopalvelusta.

Lisätiedot