Hyppää sisältöön

Käännös tehty koneellisesti käyttäen Google Translatea

Yhteys

Voi­ma­laan ke­hi­te­tään uut­ta toi­min­taa – ker­ro aja­tuk­se­si!

2.2.2023 Tiedotteet Vaikuta ja tutustu Voimala Hankkeet

Riihimäen Voimala-kiinteistön kehitystyö on käynnistynyt. Riihimäkeläisillä ja kaupungin eri sidosryhmillä on mahdollisuus kertoa omia ajatuksiaan Voimalan uudesta toimintamallista ja sen kehittämisestä.

”Haluamme kerätä mahdollisimman monelta riihimäkeläiseltä ja kaupungin eri sidosryhmin edustajalta ideoita Voimalan suunnittelua varten”, projektipäällikkö Kristian Keinänen sanoo. Verkkokyselyllä kootaan kaupunkilaisten ajatuksia Voimalan kehittämisen pohjaksi.

Ajatuksiaan Voimalan uudesta toimintamallista voi kertoa kaupungin verkkosivuilta löytyvän kyselyn avulla 3.3.2023 asti.

Riihimäen Voimala on 15 vuotta sitten käytöstä poistettu vanha voimalaitoskiinteistö, joka sijaitsee keskeisellä paikalla Riihimäen Asemanseudulla. Ainutlaatuinen rakennus ilmentää paikallista kulttuuriperintöä ja on asemaakaavalla suojeltu sekä osa valtakunnallisesti merkittävää rakennettua ympäristöä. Voimalan kunnostaminen uuteen kiinnostavaan käyttötarkoitukseen on merkittävää Riihimäen kaupunkikuvan ja kaupungin vetovoiman kehittämisessä.

Kaupungin ja kiinteistön omistajien edustajien ja asiantuntijoiden yhteistyössä voidaan konkretisoida Voimalan kehitysmahdollisuuksia ja laatia kehittämissuunnitelma, joka sisältää konseptin ja sitä tukevan korjausrakentamissuunnitelman sekä rahoitussuunnitelman. Suunnitelmia tarvitaan jatkorahoitushauissa sekä neuvotteluissa mahdollisten investoijien kanssa.

Voimala sai ainoana hankkeena Suomessa Uusi eurooppalainen Bauhaus -aloitteen kehittämistukea. Tukea saivat paikallisten viranomaisten vetämät kehittämishankkeet, joissa peruskorjataan olemassa olevia rakennuksia, säilytetään kehittämishankkeita, uudistetaan kaupunkitiloja tai muutetaan rakennuksia kohtuuhintaisiksi asunnoiksi. Kaikki tuetut hankkeet tukevat Uusi eurooppalainen Bauhaus -aloitteen arvoja eli kestävää kehitystä, esteettisyyttä ja osallisuutta.

Voimalan kehittämiseen saatu tuki tarkoittaa konkreettisesti 75 konsulttipäivää monialaista asiantuntijatyötä 100 prosentin EU-rahoituksella. Konsultoinnista vastaa kansainvälinen suunnittelu- ja konsultointiyritys Ramboll. Kaupunki tekee kehitystyötä yhdessä kiinteistön nykyisen omistajan YIT:n kanssa.

Li­sä­tie­to­ja