Aronen Anita
Kulttuurituottaja
Elinvoiman toimiala, kulttuuri- ja tapahtumapalvelut
Käännös tehty koneellisesti käyttäen Google Translatea
Riihimäen kulttuurisyksy käynnistyy perinteiseen tapaan. Tänä vuonna Taiteiden yötä vietetään perjantaina 8.9.2023 tuttuun tapaan ympäri Riihimäkeä.
Taiteiden yössä paikalliset toimijat tuottavat ohjelmaa kaupunkilaisten iloksi. Luvassa on musiikkia, tanssia, tanssiopetusta, elokuvaa, pihapelejä, taidenäyttelyitä, valokuvausta, lasinpuhallusnäytöksiä sekä paljon muuta. Granitin aukiolla sijaitsevilla puolueteltoilla pääsee myös keskustelemaan paikallisten poliitikkojen kanssa.
Kaupungin teltalla voi tutustua osallistuvaan budjetointiin ja käydä jututtamassa kaupunginjohtaja Jouni Ehoa, joka on tavattavissa kello 18–19 välisenä aikana. Kaupungin teltalla voi myös osallistua Riihimäen taidekoulun yhteisölliseen taidetyöpajaan. Koko illan ohjelma julkaistaan Taiteiden yön Facebook- sekä kaupungin verkkosivuilla.
Tule viihtymään Riihimäki-päivään maanantaina 11.9.2023 kaupunginkirjaston pihalle, jossa ohjelmassa on Aaro Vakkurin kirjailijalaatan julkistaminen, Anssi Känsälän ja Jani Paulamäen konsertti- ja yhteislaulutilaisuus sekä kirjaston Parosen salissa Juho Haaviston luento: Riihimäki – Tavallaan tavallinen. Kirjaston pihalla on Riihimäki-Seuran järjestämä Open mic -tilaisuus, jossa kaikki halukkaat pääsevät esiintymään.
Kiertokapula järjestää kirjaston pihalla myös leikkimielisen lajittelukilpailun kello 15.30, jossa kisaamassa ovat kansanedustaja Aino-Kaisa Pekonen sekä kaupunginjohtaja Jouni Eho. Lajitteluhaasteessa Kiertokapulan omistajakuntien edustajat on haastettu näyttämään lajittelutaitonsa muita kuntia vastaan. Kisassa paremman tuloksen saanut kisailija pääsee lopulliseen tulostaulukkoon edustamaan Riihimäkeä.
Riihimäki-päivänä Suomen lasimuseoon, Riihimäen taidemuseoon sekä Suomen Metsästysmuseoon on vapaa pääsy kello 10–16 välisenä aikana. Riihimäen paikallisliikenteen bussit sekä kaupunkipyörien alle tunnin vuokraukset ovat maksuttomia koko päivän ajan sekä Taiteiden yönä että Riihimäki-päivänä.
Riihimäki-päivän ohjelma löytyy kokonaisuudessaan kaupungin verkkosivuilta.
Riihimäki-päivää pidetään Riihimäen syntymäpäivänä. Riihimäestä tuli Suomen ensimmäinen risteysasema Riihimäki-Pietari-radan valmistumisen myötä vuonna 1870. Se vaikutti asemakylän kasvuun ja edelleen sen kehittymiseen itsenäiseksi kunnaksi ja lopulta kaupungiksi. Rata vihittiin käyttöön Venäjän keisari Aleksanteri II nimipäivänä 11.9.1870.
Uutista muokattu 5.9.: Lisätty tieto maksuttomasta paikallisliikenteestä.
Kulttuurituottaja
Elinvoiman toimiala, kulttuuri- ja tapahtumapalvelut
Kategorioiden arkisto: Tiedotteet
Aihealueet: Koe ja näe ,
Avainsanat: Kulttuuri , Riihimäki-päivä , Taide , Taiteiden yö ,
Kaikki artikkelit: Ajankohtaista