Riihimäellä on paljon turvallista pääsiäispuuhaa
Pääsiäisen perinteiset yleisötapahtumat ovat tänä vuonna tauolla, mutta kaupungissa on kuitenkin paljon muuta toimintaa pääsiäisen pyhinä. Väriä ja iloa kaupunkiympäristöön tuovat kevään keltaiset kukkaistutukset ja värikkäät höyhenkoristeet, joita on tänä vuonna kaupunkilaisten iloksi valmistettu entistä enemmän.
Perheen pienimmille on luvassa tuttuun tapaan musiikkileikkihetki Mimin ja Kukun seurassa, tällä kertaa verkon kautta suoratoistona toteutettuna. Myös musiikkiopiston pääsiäistervehdyksen pääsee kuulemaan verkon kautta.
Ulkoiluretkellä oman perheen kanssa voi etsiä eri kohteisiin piilotettuja pääsiäispupuja ja kevätaurinkoja sekä ihastella muita pääsiäiskoristeluja. Seurakunnan ohjelmassa on verkkotapahtumien lisäksi ulkona tapahtuva vaeltava perhemessu. Mukavaa tekemistä on myös kaikissa museoissa, jotka ovat auki viikonloppuna sekä Galleria Tärinässä, jossa on lauantaina näyttelyn ohella pääsiäismyyjäiset.
”Muistutamme siitä, että esimerkiksi museoissa vierailevien on noudatettava koronasuosituksia myös pääsiäisenä. Näin voimme yhdessä huolehtia siitä, että pääsiäinen on kaikille turvallinen juhla”, vastaava kulttuurituottaja Anna Vesén sanoo.
Riihimäen Pääsiäinen 2.–5.4.2021
Narsisseja tulee katukuvaan entiseen tapaan ja höyhenkoristeita on tulossa jopa aiempaa enemmän.
Mimi ja Kuku ilahduttavat perheen pienempiä perinteisellä musiikkileikkihetkellä suoratoistona kaupungin Facebook-sivuilla la 3.4. klo 11. Ohjelma on katsottavissa sivuilla myöhemminkin.
Riihimäen taidemuseossa on pääsiäisen teemaan sopiva näyttely Taide ja henki, Pyhät kuvat – Teoksia Riihimäen taidemuseon kokoelmista. Museo on auki la-su klo 11–17. Näyttelyssä on esillä useita uskonnollisia, henkisyyteen ja hengellisyyteen liittyviä aiheita 1900-luvun alun suomalaisilta taiteilijoilta sekä uskonnollista esineistöä ja mm. venäläisiä ikoneita 1800-luvulta.
Lasimuseo on avoinna pääsiäisenä la-su 3.–4.4. klo 10–17. Esillä on Tommi Toijan näyttely Metamorfoosejaja Lasismin juhlanäyttely Lasismi – puhaltaa henkiin.
Kaupunginmuseon piha-alueella on pääsiäiskorttinäyttely ja ulkokuistien ikkunat on koristeltu pääsiäisaihein. Museo on suljettu kokoelmatyön vuoksi, mutta kaupunginmuseon Saavumme Riihimäelle-näyttely on esillä taidemuseossa, joka on pääsiäisenä auki la-su 3.–4.4. klo 11–17.
Suomen Metsästysmuseo on avoinna la–su 3.-4.4. klo 10–16 . Pääsiäisen aikaan esillä on museon perusnäyttely.
Kirjaston ikkunat ja eteistila saavat pääsiäisaiheisen koristelun. Pääsiäisen ajaksi ehtii kirjastosta hakemaan etukäteen varattua lukemista to 1.4. klo 15 asti, muutoin kirjasto on suljettuna pääsiäisen ajan.
Musiikkiopiston Soivan Kevätkalenterin musiikkiluukkuja avautuu myös pääsiäisenä. Soivan kevätkalenterin voi katsoa opiston Facebook-sivuilla ja YouTube-kanavalla. Valtakadun toimipisteen ikkunat on koristeltu pääsiäisaihein.
Kansalaisopiston ja taidekoulun ikkunoissa voi myös nähdä pääsiäisaiheista koristelua
Liikuntapalveluiden pupusuunnistus liikuttaa ihmisiä perhekunnittain. Ulkoilukohteisiin on piiloutunut 16 pääsiäispupua. Kuvavihjeet pupujen piilopaikoista löytyvät liikunta- ja hyvinvointikeskuksen Facebook-sivuilta päivittäin pe-ma 2.–5.4. Jokaisen pääsiäispupun takaa löytyy tehtävä tai runo. Ulkoillessa voi myös bongata pupunkorvaisia liikunnan työntekijöitä! Sellaisen voi tavatessaan kuvata ja julkaista kuvan somessa.
Riihimäen Teatterilla ja Riihimäen nuorisoteatterilla voi ihailla pääsiäisaiheisia näyteikkunoita.
Galleria Tärinässä on Riihimäen Kuvataiteilijoiden taidenäyttely ja pääsiäismyyjäiset la klo 12–16. Myyntipöydiltä löytyy runsaasti paikallisten taiteilijoiden tekemiä käsitöitä. Kaikki teokset ja tavarat ovat ostettavissa käteismaksulla. Galleriaan on aina vapaa sisäänpääsy.
Riihimäen seurakunnan tilaisuudet ovat seurattavissa nettiradion tai striimin kautta. Linkit löytyvät seurakunnan verkkosivuilta. Toisena pääsiäispäivänä, ma 5.4. klo 10 järjestetään, vaeltava perhemessu Kirkonmäellä. Messun eri osat toteutetaan kirkon ympäristössä rasteilla ulkona, turvaväleistä huolehtien ja ruuhkautumista välttäen. Ehtoolliselle mennään sisälle kirkkoon perhekunnittain.
Lisätiedot: Anna Vesén, vastaava kulttuurituottaja, puh: 040 330 4701
Kategorioiden arkisto: Tiedotteet
Kaikki artikkelit: Ajankohtaista