Riihimäellä on hyvät mahdollisuudet Erä- ja luontomuseon kumppaniksi
Erä- ja luontokulttuurimuseon projektiryhmä on ilmoittanut jatkavansa neuvotteluja Riihimäen, Imatran, Oulun, Pyhtään ja Rovaniemen kanssa.
Museohankkeen asiantuntijat perehtyvät parhaillaan ehdotuksiin perustettavan Erä- ja luontokulttuurimuseon sijainnista, resursoinnista ja yhteistyösuunnitelmista. Asiantuntijaryhmä on jo vieraillut tutustumassa ja neuvottelemassa Riihimäellä.
”Olisimme uudelle museolle paras mahdollinen kaupunkikumppani ja haluamme luoda Riihimäelle museokeskuksen, johon yhdistyisivät nykyiset Suomen Metsästysmuseon ja Suomen lasimuseon tilat. Loppusuoralla olevista paikkakunnista Riihimäki olisi helpoimmin saavutettavissa sekä kansainväliselle että kotimaiselle yleisölle ja Riihimäen sijainti vilkkaalla metropolialueella mahdollistaa museon kannattavan liiketoiminnan”, vt. kaupunginjohtaja Mika Herpiö sanoo.
”Museokeskuksessa panostettaisiin myös kokous- ja ravintolapalveluihin sekä mahdollisuuksiin lähteä helposti elämysretkelle Kanta-Hämeen luontokohteisiin. Riihimäki tulee myös vetoamaan lähikuntiin, jotta nämä sitoutuisivat osallistumaan museon rahoitukseen, kuten osassa kilpailevia hankkeita on tapahtunut”, hän jatkaa.
Riihimäellä on vankka perusta erä- ja luontokulttuurin vaalimisesta. Kaupunki on tunnettu muun muassa Kansainvälisistä Erämessuista, Suomen Metsästysmuseosta sekä metsästys- ja tarkkuusasevalmistaja Sako Oy:stä.
Riihimäen vahvuutena on sen sijainti lähellä suuria kaupunkikeskuksia sekä luontokohteita. Riihimäki on helposti saavutettavissa, mutta samalla kaupungista on lyhyt matka esimerkiksi Hämeen järviylängön luonnonpuistoihin. Kaupungin monipuolinen kulttuuri- ja majoitustarjonta varmistavat sen, että museovierailija voi halutessaan viihtyä Riihimäellä pidempäänkin.
Yli 60 kuntaa ilmoitti olevansa kiinnostunut perustettavasta Erä- ja luontokulttuurimuseosta. Näistä kunnista 24 toimitti ehdotuksen museon sijaintipaikasta.
Valtakunnallisen luonnon virkistyskäyttömuotoja yhdistävän erä- ja luontokulttuurimuseohankkeen taustalla ovat Suomen Metsästysmuseoyhdistyksen ja Suomen Kalastusmuseoyhdistyksen hallitukset. Hanketta tukevat maa- ja metsätalousministeriö, opetus- ja kulttuuriministeriön sekä Museovirasto.
Museohankkeen asiantuntijaryhmä kertoo tiedotteessaan, että selvitystyö museon kaupunkikumppanista vie ennakoitua enemmän aikaa.
Lisätiedot: Mika Herpiö, vt. kaupunginjohtaja, puh: 040 500 3345
Kategorioiden arkisto: Tiedotteet
Kaikki artikkelit: Ajankohtaista