Hyppää sisältöön

Käännös tehty koneellisesti käyttäen Google Translatea

Patastenmäen Tiilikoulu
Patastenmäen Tiilikoulu Kuva: Jenniina Nummela

Patastenmäen koulu

Patastenmäen koulu on  Riihimäen itäisen alueen perinteikäs opinahjo. Koulun oppilaat opiskelevat kahdessa rakennuksessa, Jukolassa ja Tiilikoulussa, mutta kummiluokkatoiminnan myötä pienet ja isommat koululaiset tulevat kuitenkin tutuiksi keskenään. Vuoden aikana on myös kaikille yhteisiä, koko talon, tapahtumia, joissa esioppilaatkin ovat soveltuvin osin mukana.

Patastenmäen Jukolan koulussa opiskelevat alkuopetusluokat 1.–2., ja se toimii Jukolan Monitoimitalossa päiväkodin ja seurakunnan kerhojen kanssa. Jukola-talo (Palojoentie 2) on otettu käyttöön 1990 ja peruskorjattu 2005. Jukolassa on myös 1.–2.-luokkalaisille iltapäivätoimintaa koulupäivien jälkeen.

Patastenmäen Tiilikoulussa (rakennettu 1957, peruskorjattu 2004) opiskelevat 3.–5.-luokat, ja se sijaitsee vanhan omakotialueen keskellä osoitteessa Patastenmäentie 42.

Tiilikoulun edeltäjä, Patastenmäen Puukoulu, rakennettiin 1924. Vuosi 2024 on Patskun 100-vuotisjuhlavuosi!

Koulussamme on reilut 250 oppilasta 1.–5.-luokilla. Kuudennella luokalla oppilaat siirtyvät Harjunrinteen kouluun. Koulumme toiminnan valtteja ovat liikunta- ja ympäristökasvatus, sillä läheisyydessä ovat Uhkolan liikuntamaastot, Peltosaaren urheilupuisto ja Vahteriston luonnonsuojelualue. Koska kaikkialle muualle on meiltä jonkin verran matkaa, liikumme paikasta toiseen pyörällä jo pienestä pitäen. Talvella hiihdämme mahdollisimman usein.

Kodin ja koulun välinen sähköinen viestintäjärjestelmämme on Wilma, josta löytyvät muun muassa oppilaan opiskelutiedot, suorat viestilinkit opettajille sekä koulun ja luokan tiedotteita. Huoltajien tulee luoda itselleen Wilma-tunnukset Suomi.fi -tunnistautumisen kautta.

  • LUKUVUOSI 2024-2025 

    Syyslukukausi 8.8.–20.12.2024
    Kevätlukukausi 7.1.–31.5.2025

    Lauantaityöpäivä  7.9.2024 (*korvaava vapaa 2.5.2025)

    LOMAPÄIVÄT JA VAPAAT
    syysloma 14.–20.10.2024 (viikko 42)
    itsenäisyyspäivä 6.12.2024
    joululoma 21.12.2024–6.1.2025
    talviloma 17.–23.2.2025 (viikko 8)
    pääsiäinen 18.–21.4.2025
    vappu 1.5.2025 ja pe 2.5.2025 *
    helatorstai 29.5.2025

  • Oppitunnit

    Klo 8.15—9.00
    Klo 9.00—9.45
    Klo 10.15—12.00/12.05 (sisältää ruokailun)
    Klo 12.30—13.15
    Klo 13.15—14.00
    Klo 14.00—14.45 tai 14.15—15.00

    Välitunnit

    Klo 9.45—10.15
    Klo 12.00—12.30
    Klo 14.00—14.15

    Ruokailu

    Klo 10.15—12.00 erillisen aikataulun mukaan.

  • Koulunkäyntiohjaajat toimivat tiiviissä yhteistyössä opettajien kanssa. Koulunkäyntiohjaajat ovat oppilaiden tukena ohjaamassa ja ennakoimassa oikeaan toimintaan sekä auttamassa oppimisen haasteissa ja mahdollisissa hoitotoimissa. Toisinaan ohjaaja joutuu työskentelemään huomattavan paljon tiettyjen oppilaiden kanssa, mutta tavoitteena on, että oppilaiden taidot karttuvat ja ohjaaja pystyy toimimaan koko ryhmän apuna ja joustavasti eri opettajien työparina.

    Koulukäyntiohjaajiin saa yhteyden Wilmalla, opettajien kautta ja puhelimitse:

    • Jukolan ohjaajat 1.-2. lk, p. 040 330 4501 (soittopyyntö viestillä tai soittamalla klo 12 jälkeen)
    • Jukolan pienryhmän ohjaajat p. 050 5693041
    • Tiilikoulun ohjaajat 3.-5. lk, p. 050 500 1665 (soittopyyntö viestillä).

     

  • Oppilaskuntaan eli Oppikseen valitaan kaksi oppilasta jokaiselta luokalta. Oppis kokoontuu noin parin viikon välein ja ehdottaa, ideoi ja ottaa kantaa ajankohtaisiin asioihin eli vaikuttaa edustuksellisesti koulun toimintaan. Esillä on usein viihtyvyyteen ja aktiviteetteihin liittyviä asioita.

    Oppilaskunnan edustajista 2+2 osallistuu myös kaupungin lapsiparlamentin tapaamisiin kolme kertaa vuodessa.

  • Patastenmäen Jukolan koulussa toimii yhteistyössä päiväkodin kanssa Jukola-toimikunta ja Patastenmäen Tiilikoulussa Tiilarin Toimikunta.

    Toimikunnat eivät ole rekisteröityneitä yhdistyksiä, mutta ydinjoukko on hyvin tarmokas ja sitoutunut. Yhteisenä toiveena sekä Jukolassa että Tiilarilla olisi saada mukaan niin uusia huoltajia kuin pikkuisen mukana olleitakin aktiivisemmin.

    Suunnittelukokouksista tiedotetaan Wilmalla ja muiden viestintäkanavien mm. Facebookin, kautta, ja  kaikki vanhemmat kuuluvatkin lastensa kautta näihin yhteisöihin. Toimikunnat voivat järjestää koululaisille virkistystoimintaa niin kouluaikana opettajien kanssa yhdessä mietittynä kuin kouluajan ulkopuolellakin. Mahdollisen varainhankinnan avulla tehdään erilaisia hankintoja oppilaiden iloksi ja hyödyksi. Toimikunnat ovat myös pidetty väylä vanhempien keskinäiselle yhteistyölle ja tutustumiselle.

    Tervetuloa kokoontumaan ja tapahtumiin!

Opettajat

LuokkaOpettaja
1A VaahteramäkiSalminen Päivi
1B Kissankulma Saksholm Riikka
1-2 AB MetsäkulmaHalonen Anne
2A RuusulaaksoSandell Jaana
2B KirsikkalaaksoKuusela Anneli
3A IlveksetValkeavuori Kirsi
3B KetutJaara Terhi
4A SaukotVuoltee Perttu
4B SiilitNikkola Terhi
5A KärpätPutkonen Hanna-Mari
5B HuuhkajatSamuelsson Susanna/ Haapasalo Joni
ErityisopettajaGrönroos Erna
ErityisopettajaKorhonen Anne

Yhteystiedot

Patastenmäen Jukolan koulurakennus
Patastenmäen Jukolan koulurakennus Kuva: Jenniina Nummela

Riihimäen kaupungin perusopetuksen järjestyssäännöt 1.8.2024 alkaen

Järjestyssääntöjen tarkoitus ja soveltaminen

Riihimäen kaupungin perusopetuksessa noudatetaan voimassa olevaa Suomen lainsäädäntöä. (1)

Säännöt ovat voimassa koulualueella sekä kouluaikana, jolloin oppilas osallistuu opetus- tai lukuvuosisuunnitelman mukaiseen opetukseen tai muuhun koulun toimintaan. Koulualueella tarkoitetaan koulurakennusta ja siihen kuuluvia piha-alueita.

Opettajan tai rehtorin velvollisuus on ilmoittaa koulupäivän tai koulumatkan aikana tietoonsa tulleista rikkeistä niihin syyllistyneen ja niiden kohteena olevan oppilaan huoltajalle tai/ja muille viranomaisille.

Järjestyssääntöjen tarkoitus on edistää koulun sisäistä järjestystä, opiskelun esteetöntä sujumista sekä kouluyhteisön turvallisuutta ja viihtyisyyttä. Riihimäen kaupungin perusopetuksen järjestyssääntöjä voidaan täydentää koulukohtaisilla ruokala- ja välituntisäännöillä.

 

Oppilaan oikeudet

Oppilaalla on oikeus maksuttomaan perusopetukseen, oikeus yhdenvertaiseen ja tasa-arvoiseen kohteluun, oikeus henkilökohtaiseen vapauteen ja koskemattomuuteen sekä oikeus yksityiselämän suojaan. (2)

Oppilaalla on oikeus tulla kuulluksi itseään koskevissa asioissa.

 

Oppilaan velvollisuudet

Oppilaalla on velvollisuus osallistua opetukseen, ellei hänelle ole myönnetty lupaa poissaoloon.

Oppilaan on suoritettava annetut tehtävät tunnollisesti ja käyttäydyttävä asiallisesti. Oppilaan on käyttäydyttävä muita kiusaamatta ja syrjimättä sekä toimittava siten, ettei hän vaaranna itseään tai muiden oppilaiden, kouluyhteisön tai opiskeluympäristön turvallisuutta tai terveyttä.

 

Hyvä käytös ja viihtyvyys

Oppilaan tulee käyttäytyä asiallisesti ja hyviä käytöstapoja noudattaen. Kouluyhteisön jäsenen fyysistä ja psyykkistä koskemattomuutta ei saa loukata. Kiusaaminen on kielletty.

Koulupäivän aikana sisätiloissa (oppitunneilla, ruokalassa ja koulun tilaisuuksissa) ei pidetä ulkovaatteita eikä päähineitä. Ulkovaatteet säilytetään niille tarkoitetuissa paikoissa. Koulu ei vastaa naulakoissa säilytettävistä vaatteista ja henkilökohtaisesta omaisuudesta eikä niille ole valvontaa.

Riihimäen kaupungin työpaikat, myös koulut, ovat hajusteettomia.

Yläluokilla oppilas voi tuoda kouluun terveellisen välipalan koulupäivän aikana nautittavaksi. Alaluokilla luokanopettaja antaa ohjeet välipalan kouluun tuomisesta. Kouluun ei saa tuoda energiajuomia. Herkut ovat sallittuja vain opettajan luvalla.

 

Turvallisuus ja liikkuminen

Kaikki kouluyhteisön jäsenet ovat velvollisia ilmoittamaan havaitsemastaan viasta tai puutteesta koulun omaisuudessa, oppimateriaaleissa ja kouluympäristössä. Koulun sisätiloissa liikutaan kävellen.

Välitunneilla noudatetaan koulun välituntisääntöjä.

Koulun wc-tiloissa asioidaan yksin.

Pyöräily koulun alueella on kielletty. Polkupyörät ja moottoriajoneuvot sijoitetaan niille osoitetulle alueelle, ja niiden käyttö välituntisin on kielletty.

Koulun alueelta poistuminen on kiellettyä ilman opetukseen liittyvää tai muuta perusteltua syytä.

 

Siisteydestä ja ympäristöstä huolehtiminen

Kaikki kouluyhteisön jäsenet ovat velvollisia huolehtimaan koulun siisteydestä, omaisuudesta, oppimateriaaleista ja omista tavaroistaan sekä kunnioittamaan toisten omaisuutta. Oppilas on velvollinen korvaamaan vahingon, jonka hän on aiheuttanut koulun sääntöjä rikkomalla tai tahallisesti.

Roskaaminen ja paikkojen sotkeminen on kiellettyä.

 

Mobiililaitteiden käyttö

Sähköisiä laitteita käytetään koulun ohjeiden ja oppitunnin opettajan ohjeiden mukaisesti.

Mobiililaitteet pidetään äänettöminä ja värisemättöminä repussa tai laukussa, eikä niitä saa käyttää tai pitää esillä oppituntien, ruokailun ja koulun tilaisuuksien aikana ilman opettajan lupaa. Mobiililaitteiden häiritsevä käyttö koulupäivän aikana on kielletty.

Toisesta henkilöstä otettua valokuvaa tai videota ei saa julkaista tai levittää ilman lupaa. Alaikäisen osalta julkaisuun tarvitaan huoltajan lupa.

 

Päihteet ja vaaralliset esineet

Kouluun ei saa tuoda vaarallisiksi katsottavia aineita. Vaarallisia aineita ovat muun muassa alkoholi, huumausaineet, tupakkatuotteet ja sähkötupakat.

Vaarallisten tai omaisuuden vahingoittamiseen tarkoitettujen esineiden tai aineiden tuominen, käyttö ja hallussapito on kielletty kouluaikana kaikissa koulunkäyntiin liittyvissä tilanteissa ja tiloissa.

 

 

Kurinpito

Koulun järjestyssääntöjä rikkova oppilas määrätään ensisijaisesti kasvatuskeskusteluun. Hänelle voidaan antaa jälki-istuntoa, rehtorin kirjallinen varoitus tai erottaa koulusta määräajaksi. Annettu rangaistus kirjataan ja arkistoidaan.

Häiritsevä oppilas voidaan opettajan tai rehtorin toimesta poistaa luokkahuoneesta, koulun tilaisuudesta tai koulun alueelta. Opetuksen epäämisestä loppupäivän tai seuraavan päivän osalta päättää koulun rehtori.

Kotitehtävänsä laiminlyönyt oppilas voidaan määrätä suorittamaan laiminlyödyt tehtävät koulupäivän aikana tai koulun jälkeen.

Opettaja tai rehtori voi määrätä oppilaan puhdistamaan tai uudelleen järjestämään tahallaan tai huolimattomuuttaan likaamansa tai epäjärjestykseen saattamansa koulun omaisuuden tai tilan.

Opettajalla ja rehtorilla on luotettavaan havaintoon perustuvan epäilyn nojalla oikeus tarkistaa, onko oppilaalla hallussaan turvallisuutta vaarantavia esineitä tai aineita. Rehtori tai opettaja voi ottaa opetusta häiritsevät tai vaaralliset esineet tai aineet tarvittaessa haltuunsa.

 

Järjestyssääntöjen seuranta, tarkistaminen ja tiedotus

Järjestyssäännöt pidetään nähtävillä ja saatavilla.

 

1 Perusopetuslaki http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1998/19980628

2 Suomen perustuslaki (731/1999)