Hyppää sisältöön

Käännös tehty koneellisesti käyttäen Google Translatea

Kuvituskuva, sormien avulla muodostettu sydän
Kuva: Pixabay

Nuorisotyö

Nuorisotyössä tavoitteenamme on, että saavutat omien voimavarojesi ja näkemystesi mukaisen paikkasi yksilönä ja yhteiskunnan jäsenenä ja koet elämäsi merkitykselliseksi.

Nuoriso-ohjaajina työtämme on ohjata sinua, toteuttaa ja luoda edellytyksiä vapaaehtoiselle omista lähtökohdistasi syntyvälle vapaa-ajantoiminnalle ja harrastuksillesi. Me myös suunnittelemme ja järjestämme kulttuuri-, liikunta-, seikkailu-, leiri-, retki- ja elämystoimintaa.

Tavoitteenamme on tukea yhteisöllisyyttäsi ja yksilöllistä kasvuasi auttamalla sinua omien voimavarojesi tunnistamisessa, oman identiteettisi vahvistamisessa sekä elämänhallinnan taitojesi ja kansalaisvalmiuksiesi kehittämisessä. Työmme luonne ja sisältö on monipuolistunut ja laaja-alaistunut nuorisotyön verkottuessa koulun ja muiden kasvatus- ja sosiaalialan toimijoiden kanssa.

  • Haasteita arjessa?

    Mietityttääkö sinua kouluasiat, kaverisuhteet, vapaa-aika tai harrastukset, tulevaisuus, seurusteluasiat tai muut nuoruuden mukanaan tuomat haasteet? Erityisnuorisotyöntekijän kanssa voit jakaa sekä ilot että murheet. Mietitään yhdessä, kuinka asioista selvitään. Erityisnuorisotyön kohderyhmänä ovat nuoret 12-vuotiaasta alkaen.

    Erityisnuorisotyötä tehdään yksilötyön lisäksi myös nuorisotiloilla, kouluilla ja erityisnuorisotyöntekijään voit törmätä myös katutyön parista siellä missä nuoretkin liikkuvat. Erityisnuorisotyöhön kuuluu myös palveluohjaus ja neuvonta. Erityisnuorisotyöntekijä kuuluu Riihimäen poliisilaitoksen Ankkuri-tiimiin.

    Erityisnuorisotyöntekijään voi ottaa yhteyttä nuori itse, huoltaja, opettaja, kuraattori tai kuka vaan. Ota rohkeasti yhteyttä!

    Yhteystiedot:

    Sari Lähdeniemi, puh.  040 330 4719

    Kaisa Nurminen, puh. 040 330 4717

  • Tällä hetkellä nuorisopalveluilla ei ole suunnitteilla kansainvälistä nuorisotyötä.

  • Nuorisopalvelut ja Riihimäen seurakunta toteuttavat koulukummitoimintaa tiiviissä yhteistyössä. Matalan kynnyksen koulukummitoiminta voi olla esimerkiksi pelailua, visailua, keskusteluja, äänestyksiä tai koulun tapahtumissa tai teemapäivissä mukana olemista.

    Kaikille yläkouluille (Harjunrinne, Pohjolanrinne ja Kara) on nimetty omat vastuuhenkilöt eli koulukummit. He ovat muodostaneet työpareja siten, että sekä nuorisopalveluiden että seurakunnan vastuutyöntekijät ovat samaan aikaan viikkovierailulla omilla kouluillaan.

    Nuoriso-ohjaajan rooli koulupäivässä on olla ylimääräinen aikuinen, jolla on aikaa kuunnella, jutella ja olla nuorten kanssa. Koulukummit vierailevat omilla kouluillaan ruokavälituntien aikana. Koulukummit osallistuvat myös oman koulunsa tapahtumien suunnitteluun ja vastaavat yksittäisten luokkien yhteisöllisyyden kehittämisestä koulun tarpeiden mukaan.

    • Harjunrinteen koulun koulukummi on nuoriso-ohjaaja Heidi Lindroos. Viikkovierailut tiistaisin klo 10.45–12.20.
    • Karan koulun koulukummi on nuoriso-ohjaaja Katariina Mikkonen. Viikkovierailut keskiviikkoisin klo 10.45–12.20.
    • Pohjolanrinteen koulun koulukummi on nuoriso-ohjaaja Heikki Leväniemi. Viikkovierailut torstaisin klo 10.45–12.20.
  • Nuorisotyö koulussa tukee koulun päätehtävän, opetuksen, onnistumista. Koulunuorisotyöntekijä on koulussa aikuinen, jolla on aikaa nuorten kohtaamiseen ja vuorovaikutukseen. Hänen tehtävänään on koulun yhteisöllisyyden sekä oppilaiden osallisuuden ja hyvinvoinnin edistäminen. Nuorisotyö tukee oppilaita, joilla on haasteita sosiaalisissa taidoissa ja ryhmässä toimimisessa. Koulunuorisotyöntekijä kohtaa nuoria koulupäivän aikana sekä heidän vapaa-ajallaan toimien linkkinä koulupäivän ja vapaa-ajan välillä.

    Koulunuorisotyöntekijä työskentelee jokaisella yläkoululla yhtenä päivänä viikossa.

    Yhteystiedot:

    Mirja Päivinen, puh 050 505 8756

    mirja.paivinen@riihimaki.fi

    Katariina Mikkonen, puh 040 330 4710

    katariina.mikkonen@riihimaki.fi

  • Ryh­mäy­tyk­set kou­lu­luo­kil­le

    Koulu voi tilata täsmäryhmäytystä haasteelliseksi koetulle luokalle, joka tarvitsee tukea yhteisöllisyyteen ja ryhmässä toimimiseen liittyvissä asioissa. Ryhmäytys räätälöidään tapauskohtaisesti ja ryhmäytyksen jälkeen arvioidaan, onko jatkotyöskentelylle tarvetta.

    Lisätietoja ryhmäytyksistä saa koulunuorisotyöntekijältä ja koulukummeilta.

    7. luok­ka­lais­ten ryh­mäy­tyk­set

    Seitsemäsluokkalaisten ryhmäytyspäivät järjestetään syyslukukauden alkupuolella yhteistyössä nuorisopalveluiden, seurakunnan, oppilashuollon, kirjaston, harrastamisen suomenmallin sekä Ankkuri-tiimin kanssa. Päivän aikana on tarkoitus rakentaa uuden luokan yhteishenkeä ja tutustua luokkatovereihin yhdessä toimien. Ryhmäytyspäivän koordinaattorina toimii kunkin yläkoulun kuraattori.

    7.luokkalaisten ryhmäytykset jatkuvat ryhmäytysprosessina, johon kuuluu vielä neljä ryhmäytystuntia lisää. Ryhmäytysprosessista vastaa koulunuorisotyöntekijä, joka toteuttaa ryhmäytystunnit yhteistyössä koulun kuraattorin kanssa.

Yhteystiedot

Nuorisopalvelut. Yhteisöllinen ja kansainvälinen nuorisotyö. Nuorisovaltuuston toiminta.