Hyppää sisältöön

Käännös tehty koneellisesti käyttäen Google Translatea

Yhteys
Höyryjuna saapuu rautatieasemalle.
Riihimäki, Riihimäen rautatieasema 11.9.1958. Juhlayleisöä Riihimäki-päivänä. Juna nro 62, Hr1 saapumassa asemalle tilaisuuden aikana.

Ju­nan tuo­mia Pu­pu­tin kul­mas­sa

Riihimäestä tuli kaupunki 1.1.1960. 50-vuotisjuhlavuoden kunniaksi Riihimäen kirjasto tuotti verkkosivuston, jossa esitellään Riihimäkeä kaunokirjallisuuden tapahtumapaikkana. Kaunokirjallisten tekstien myötä aikajana piirtyy 1890-luvulta 2000-luvulle. Junan tuomia Puputin kulmassa -sivusto esittelee Riihimäkeen liittyvää kaunokirjallisuutta, mukana on myös runoja.

Kir­jai­li­jat

Tämä osio esittelee 19 kirjailijaa ja otteita heidän teoksissaan esiintyvistä Riihimäki-kuvauksista. Mukana on myös teoksia, joissa Riihimäki mainitaan läpikulkupaikkana. Riihimäkeen liittyvien teosten aihepiirinä on usein lasitehdas (Aaro Vakkuri, Samuli Paronen), varuskunta (Reko Lundán), vankila (Kauko Valta Ylänne), koulut (Anja Vammelvuo) ja rautatie (Veijo Meri). Riihimäki on nuori kaupunki, joka ei voi ylpeillä suurella kirjallisella perinnöllään. Lasitehtaita ei enää ole – nykyaika on pyyhkäissyt vanhat tehtaat historiaan. Junat kulkevat yhä ja Riihimäen nimi vilahtelee kirjallisuuden sivuilla.