Hyppää sisältöön

Käännös tehty koneellisesti käyttäen Google Translatea

Ympäristöviestintä

Riihimäen kaupunki pyrkii lisäämään alueensa asukkaiden ja toimijoiden ympäristötietoisuutta sekä ympäristövastuullisuutta. Arjen ekotietoa hankitaan ja välitetään kaupungin ympäristönsuojelun koordinoiman KERI-verkoston avulla, joka on vuorovaikutteinen yhteistyömuoto kaupungin ja yhdistysten, seurojen, järjestöjen ja muiden yhteisöjen sekä kaupunkilaisten välillä. KERI-verkosto tuo tietoa ekologisesta ja vastuullisesta arjesta kaikkien halukkaiden ulottuville. Verkosto on meidän kaikkien. Sitä kautta saa tietoa ja voi jakaa omia uutisiaan ja vinkkejään, etsiä yhteistyötahoja tai tavata ja tavoittaa ekologisesta elämäntavasta kiinnostuneita ihmisiä. KERI-verkostoa ylläpitää kaupungin ympäristöasiantuntija.

Kaupunki viestii ympäristön tilasta sekä siinä tapahtuneista muutoksista ja ympäristöä kuormittavista tekijöistä Ympäristön tila -raportissa. Ympäristön tilan seurannalla sekä tutkimuksilla ja selvityksillä saadaan luotettavaa, ajantasaista ja käyttökelpoista ympäristötietoa. Kaupunki toteuttaa tarpeen mukaan erilaisia luonto- ja ympäristötutkimuksia sekä seurantaa laadittujen seurantaohjelmien mukaisesti. Tuloksista tiedotetaan muun muassa kaupungin verkkosivuilla.

Ympäristötietoisuutta välitetään myös tarjoamalla ympäristökasvatusta tukevaa materiaalia sekä tekemällä yhteistyötä paikallisten toimijoiden kanssa muun muassa Siisti Riksu -työn sekä Riihimäen Reilun kaupan kannatusryhmän välityksellä.

  • Ilmasto muuttuu ja luonnon monimuotoisuus hupenee ennätysnopeasti. Asuminen, liikkuminen, ruoka sekä tavaroiden ja palveluiden kulutus ovat suurimmat yksittäisen ihmisen hiilijalanjäljen muodostajat. Jokaisen meidän teoilla on merkitystä. Voimme rakentaa kestävää tulevaisuutta valitsemalla vastuullisesti.

    Kestävän elämää on edistetty Riihimäellä jo pitkään. Viimeisimpänä Ekoarki-työmuoto, jonka viitoittamalla tiellä jatkaa KERI-verkosto.

    KERI-verkosto kokoontui 12.8. Tapaamisessa kuultiin KERI-hankkeesta, pohdittiin kestävistä valintoja ja ideoitiin, millaista kestävää elämäntapaa tukevaa toimintaa kotikaupunkiimme tarvitaan.

    Lue lisää KERI-verkostosta ja liity mukaan verkostoomme täällä.

  • Kestävä Riihimäki eli KERI-uutiskirjeestä löydät tietoa kiinnostavista ajankohtaisista ympäristövastuullisuuden aiheista ja tulevista tapahtumista sekä vinkkejä vastuullisempaan arkeen! Uutiskirje ilmestyy 3-4 kertaa vuodessa ja se jaetaan tilaajille sähköpostitse sekä päivitetään tälle sivulle. Uutiskirjeen voit tilata kaupungin verkkosivujen uutiskirje-sivulta.

    KERI-uutiskirje 3/2024

    KERI-uutiskirje 2/2024

    KERI-uutiskirje 1/2024

    KERI-uutiskirje 3/2023

    KERI-uutiskirje 2/2023

    KERI-uutiskirje 1/2023

    KERI-uuiskirje 4/2022

    KERI-uutiskirje 3/2022

    KERI-uutiskirje 2/2022

    KERI-uutiskirje 1/2022

    KERI-uutiskirje 4/2021

    KERI-uutiskirje 3/2021

    KERI-uutiskirje 2/2021

    KERI-uutiskirje 1/2021

  • Sometempauksessa kysyttiin, millaisia ekologisesti kestäviä lahjoja riihimäkeläiset haluaisivat antaa tai saada. Vinkkejä tuli yhteensä 22 somettajalta. Miltä kuulostaisi jokin seuraavista?

    • lahjakortti leffaan, ravintolaan, konserttiin, teatteriin, kahvilaan tai kampaamoon
    • itsetehdyt syötävät, kuten leipää, hilloa, leivonnaisia
    • kasvin taimi
    • museokortti
    • käsityöt, kuten keramiikka tai itse neulotut villasukat
    • äänikirjoja

    Olisiko näistä joku kenties myös sinun toiveesi tai lahjasi sinulle tärkeälle ihmisille? Katso lisää vinkkejä aineettomista lahjoista Anna jotain muuta -sivustolta!

  • Kartoitimme riihimäkeläisten käyttämiä ja toivomia kestäviä palveluita Paljasta kestävä palvelu -kyselyllä 30.1.-30.4.2020 Äänensä toi kuuluviin yhteensä 75 vastaajaa.

    Riihimäen tunnetuimmat yksittäiset kestävät palvelut olivat kirjasto, kierrätyskeskus sekä kirpputorit. Lukumäärällisesti mainittiin eniten erilaisia virkistyspalveluita, kuten luontopolkuja, puistoja ja nuotiopaikkoja. Lisäksi riihimäkeläiset kertoivat haluavansa käyttää korjauspalveluita, kuten suutaria.

    Kyselystä selvisi, että Riihimäelle toivotaan enemmän lainaamotoimintaa, kuten vaatteiden, työkalujen, liikunta- ja retkeilyvälineiden lainausta. Kestävään liikkumiseen tuli myös monia ehdotuksia, muun muassa kaupunkipyörät, jotka saatiinkin jo kaupunkilaisten käyttöön. Vastaajat toivoivat myös kursseja ja koulutusta kestävästä elämästä ja ympäristövastuullisuudesta.

Yhteystiedot

Ympäristönsuojelun vastuualueen johtaminen, kehittämishankkeet, ympäristöntilan seuranta, uudet ympäristöluvat, vesiensuojelu- ja luonnonsuojeluasiat
Kaupungin ympäristöjärjestelmätyön koordinointi, raportointi ja ympäristökoulutus, kiertotalous- ja resurssiviisaustyö, sidosryhmäyhteistyö ja ympäristöviestintä